Marynowane Łodygi Rabarbaru
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanych łodyg rabarbaru. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 481 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.23 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, ziarna pieprzu, łodygi rabarbaru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 380 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tamarynd Marynowany Rabarbar I Czerwone Porzeczki, Szybka Sałatka Z Rabarbarem, oraz Wiosenny Swagger: Marynowany Rabarbar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj dwa szerokie usta kufel słoiki i pokrywki.
Dobrze umyć łodygi rabarbaru i przyciąć, aby pasowały do słoików. Jeśli łodygi są szerokie, pokrój je na podłużne odcinki. W małym rondlu połącz ocet jabłkowy, wodę, cukier i sól i doprowadź do wrzenia.
Podzielić nasiona gorczycy, ziarna pieprzu, goździki i anyż Gwiaździsty między dwoma przygotowanymi słoikami. Pakuj kawałki rabarbaru do słoików nad przyprawami.
Gdy płyn do wytrawiania się zagotuje i cukier i sól rozpuszczą się, wlej go do słoików nad rabarbarem, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni nad głową. Dotknij słoików delikatnie, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Jeśli poziom headspace znacznie spadł, dodaj więcej płynu do wytrawiania.
Wytrzyj felgi słoików, nałóż pokrywki i pierścienie i przetrzyj słoiki w pojemniku do kąpieli w wrzącej wodzie przez 10 minut. Po upływie czasu wyjmij słoiki z konserw i ustaw je do ostygnięcia na złożonym ręczniku kuchennym. Gdy słoiki są wystarczająco chłodne, aby je obsługiwać, Usuń pierścienie i sprawdź uszczelnienia. Jeśli słoiki są w ogóle lepkie, umyj je, aby usunąć tę pozostałość. Zamknięte słoiki można przechowywać w spiżarni do 1 roku. Otwarte słoiki można przechowywać w lodówce i spożywać w ciągu 2 tygodni.
Niech to marynaty leczyć przez co najmniej 48 godzin przed jedzeniem.