Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem kwaśnej pomarańczy
Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem z kwaśnej pomarańczy może być przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. To danie główne ma 456 kalorii, 25 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,3 USD za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i kup pierś z indyka, pomarańcze, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis polubiło 17 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 52%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem z kwaśnej pomarańczy, Marynowana pierś z indyka Sous Vide z przyprawą szałwiową i Marynowana pierś z indyka Sous Vide z przyprawą szałwiową.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść wodę w dużej misce lub plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Wymieszaj sól i cukier i odstaw na 5 minut, aby się rozpuściły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać pierś z indyka, przykryć i odstawić do lodówki na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
5
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Wyjmij indyka z roztworu do zalewania, dobrze opłucz pod zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Nacieraniem nacieramy skórę indyka. Za pomocą szczypiec zanurzamy ręczniki papierowe w oleju i natłuszczamy ruszty grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Połóż indyka na grillu, pocieraj stroną do dołu i grilluj, aż lekko się zwęgli i utworzy skórka, około 4 do 5 minut. Zmniejsz temperaturę grilla do średniego, odwróć indyka na drugą stronę i kontynuuj gotowanie pod zamkniętą pokrywką przez 30 do 40 minut lub do momentu, gdy termometr umieszczony na środku piersi wskaże 55 stopni F (temperatura będzie nadal zdjąć z ognia).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, Julienne
8
Zdejmij z ognia, luźno przykryj folią i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem. Pokrój w plastry o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
9
Gdy indyk odpoczywa, posmaruj przekrojoną stronę pomarańczy olejem, połóż przekrojoną stroną do dołu na grillu i grilluj, aż się lekko zwęgli. Na talerz nałóż sos z kwaśnej pomarańczy i połóż na nim pokrojony w plasterki indyk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony Indyk
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Chochla
10
Udekoruj grillowanymi pomarańczami i liśćmi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
11
6 łyżek hiszpańskiej papryki
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
12
2 łyżki nasion kminku, zmielonych
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
13
1 łyżka nasion gorczycy, zmielonych
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
14
4 łyżeczki nasion kopru włoskiego, zmielonych
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
15
4 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny Pieprz
16
2 łyżeczki soli koszernej
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
17
Wymieszaj razem w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu na ruszcie grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, Julienne
2
Dodać cebulę i smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj sok pomarańczowy, skórkę i sok z limonki i gotuj, aż mieszanina zredukuje się do około 1/2 szklanki. Wymieszaj miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj, aż uzyska konsystencję sosu, około 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
6
Sos przelać do miski, dodać masło, doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj tymianek i pietruszkę i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka