Marokański Kuskus Warzywny Z Jagnięciną

Marokański Kuskus Warzywny Z Jagnięciną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj marokańskiego kuskusu warzywnego z jagnięciną. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1090 kalorii, 53g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, papryka chili, rzepa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Marokańskie Jagnięce Shanks, Marokańskie Duszone Jagnięce Shanks, oraz Wolno Gotowane Marokańskie Jagnięce Shanks dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu przykryć ciecierzycę wodą i gotować, przykryte, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić, schłodzić i usunąć skins.In na dnie Kuskusier (lub podwójny garnek z gotowaniem na parze), rozgrzej 5 łyżek masła i oleju na średnim ogniu do nagrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać jagnięcinę, sól, przyprawy, cebulę, gałązki ziół i pomidory; przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodaj 3 ćwiartki wody i ciecierzycy; przykryć i dusić na małym ogniu, 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Pokrój mięso na kawałki, odrzucając kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Do bulionu jagnięcego dodajemy marchew, rzep i pigwę i dusimy 30 minutes.In osobny rondel przykryć bulionem z gulaszu jagnięcego i dusić do tender.To bulion jagnięcy dodać cukinię, paprykę chili i rodzynki.Wierzchu durszlak zawierający kuskus, przykryć i pary 20 minut.Dot kuskus z pozostałym masłem w ciągu ostatnich 5 minut steaming.To podawać, łyżką kuskus do naczynia i wymieszać z Ghee*, Smen * * lub masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
RzepaRzepa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
GheeGhee
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Rozłóż się, tworząc dużą studnię w środku.Łyżką szczelinową przenieść mięso i warzywa do dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Dodać odsączoną dynię.Odcedzić bulion, dostosować przyprawę do smaku i zwilżyć bulionem kuskus i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie227Orzechy dowolne (posiekane)Dynia maślana, obrana i pokrojona w kostkęDynia maślana, obrana i pokrojona w kostkę4(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)454Orzechy dowolne (posiekane)marchew, pokrojona na 2-calowe kawałkimarchew, pokrojona na 2-calowe kawałki1fresh hot chili pepperfresh hot chili pepper6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyświeża łodyga kolendry iświeża łodyga kolendry i2laski cynamonulaski cynamonu6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyghee (przepis # 55434) lub starzone masło klarowane (Smen-patrz przepis #232878) lub masłoghee (przepis # 55434) lub starzone masło klarowane (Smen-patrz przepis #232878) lub masło9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża miętaPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża mięta2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona fasola garbanzo, namoczona i obrana (lub można użyć 2 szklanek konserw)suszona fasola garbanzo, namoczona i obrana (lub można użyć 2 szklanek konserw)1(może być lub przeglądać)mieszanka trójkolorowej sałatki colesławmieszanka trójkolorowej sałatki colesław4trzcina jagnięcatrzcina jagnięca0(może być lub przeglądać)1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki3cebula ćwiartkacebula ćwiartka1sprigpietruszka związanapietruszka związana1pigwy, obrane, rdzeniowane i w kostkachpigwy, obrane, rdzeniowane i w kostkach2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1szczyptaszafranszafran6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól do smakusól do smaku6dojrzałe pomidory, obrane, zaszczepione i poćwiartowanedojrzałe pomidory, obrane, zaszczepione i poćwiartowane1(może być lub przeglądać)kurkumakurkuma454Orzechy dowolne (posiekane)rzepa ćwiartkowarzepa ćwiartkowa454Orzechy dowolne (posiekane)cukinia, ćwiartkacukinia, ćwiartka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia84
Magazyn