Maple Spice Squash Butter (Rafinowane Bez Cukru, Wegańskie, Paleo)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Maple Spice Squash Butter (rafinowany bez cukru, Wegańskie, Paleo) spróbować. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1647 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz syrop klonowy, laski cynamonu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Płynny Gold-Dairy Free Caramel Sauce (Paleo, wegańskie & rafinowany bez cukru), No Bake Peanut Butter & Jelly Tart ( Bezglutenowy, Bez Ziarna, Rafinowany Bez Cukru + Wegańskie), oraz Płatki Owsiane Z Masła Orzechowego (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść połówki dyni na dużej blasze do pieczenia z ściętą stroną w dół.
Dodaj kilka łyżek przefiltrowanej wody na dno (tworzy to parę podczas pieczenia).
Umieść kawałek pergaminu na squasha, następnie przykryj folią aluminiową i uszczelnij krawędzie patelni do pieczenia. Piecz squasha przez 60 minut lub, aż miąższ będzie miękki po przekłuciu widelcem. Odstawić do ostygnięcia na tyle, aby handle.In w międzyczasie podgrzać syrop klonowy z laską cynamonu, połówki i złomowane wanilii i anyżu gwiazdkę na dnie średniego rondla i doprowadzić do duszenia. Przykryć, wyłączyć ciepło i niech zaparzać, podczas gdy squash gotuje. Po schłodzeniu squasha odcedzić wlany syrop klonowy do miski robota kuchennego rezerwując całe przyprawy.Miarka się miąższ squasha i dodać go do wlewu syropu klonowego w misce robota kuchennego .
Dodać zmielony cynamon, goździki i sok z cytryny i puree, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla wraz z zarezerwowanych całych przypraw.Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień; gotować, odkryte, na małym ogniu, często mieszając, 20 do 25 minut lub aż gruby (może rozprysk więc mieć oko na to).
Usuń z ognia; Chochla do słoika (zostawiam tam całe przyprawy, aby mogły nadal nadawać smak po słoiku, ale możesz je teraz wyłowić, jeśli wolisz). Przykryć; ostudzić do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce przez kilka tygodni lub zamrażarce do 6 miesięcy.