Mahi-Mahi z trawą cytrynową i plackami ryżowymi

Mahi-Mahi z trawą cytrynową i plackami ryżowymi
Mahi-Mahi z trawą cytrynową i plackami ryżowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na 7,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, kapustę napa, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Mahi Mahi Fish Tacos z Chipotle Slaw i pieczonym sosem ananasowym, Macadamia-crusted Mahi Mahi z ananasowym Salsanem i ryżem jaśminowym, oraz Teriyaki Mahi Mahi z warzywami i ryżem kokosowym:.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w małej miseczce. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Pierwsze 5 składników wymieszać w małym rondlu. Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Trzepaczka 1 1/2 łyżeczki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać do sosu i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 1 minutę. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. SOS podzielić na 6 małych miseczek; schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce. Czy naprzód marynaty mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Oddziel liście od kapusty. Gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż zwiędną, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odcedzić; osuszyć. Drobno posiekać.
3
Wymieszać kapustę, ryż, zieloną cebulę i 3/4 szklanki panko; doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4
Miejsce Pozostałe 1 1/4 szklanki panko na talerzu. Zmierz czubatą łyżkę stołową wypełnioną mieszanką ryżu; mocno naciśnij, aby utworzyć kulkę, a następnie lekko spłaszczyć na dysku. Naciśnij dysk w panko, aby pokryć. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną ryżu. Przykryć i schłodzić 30 minut. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Umieść rybę w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
6
Zalać marynatą rybę i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Dodaj wystarczającą ilość oleju roślinnego do ciężkiej patelni średniej, aby osiągnąć głębokość 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Rozgrzać olej do 191°. pracując partiami, smażyć placki ryżowe na złoty kolor, około 1 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Przenieść placki do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Podgrzej dużą patelnię odporną na przywieranie na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Dodaj rybę z marynatą nadal przylegającą do powierzchni i gotować ryby do brązowego, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
13
Przenieś patelnię do piekarnika i smażyć ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Umieścić zapałki jicama i kiełki grochu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
JicamaJicama
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Wlać wystarczająco dużo trawy cytrynowej dressing na płaszcz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel slaw między 6 płyt, mounding slaw w centrum. Ułóż ryby na szczycie slaw na każdym talerzu. Placki ryżowe podzielić na talerze i podawać z sosem wietnamskim obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Eliksir GEliksir G
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny2(zima)Azjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny2(zima)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigotowany ryż średnioziarnisty (np. ryż sushi), chłodzonygotowany ryż średnioziarnisty (np. ryż sushi), chłodzony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki kiełki grochufiliżanki kiełki grochu1Dużejajko, ubite na miksjajko, ubite na miks1małeząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebula (ok. 6)posiekana zielona cebula (ok. 6)11 funt cukinii,słodka hiszpańska wędzona papryka lub słodka węgierska paprykasłodka hiszpańska wędzona papryka lub słodka węgierska papryka9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrane jicama, pokrojone na kawałki wielkości zapałekobrane jicama, pokrojone na kawałki wielkości zapałek2(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2(zima)mielona trawa cytrynowamielona trawa cytrynowa21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona trawa cytrynowamielona trawa cytrynowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1kilogramyfilety mahi-Mahifilety mahi-Mahi142Orzechy dowolne (posiekane)1/4 główki kapusty Napa1/4 główki kapusty Napa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipanko (Japońska bułka tarta), podzielonapanko (Japońska bułka tarta), podzielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.SOS ostra paprykaSOS ostra papryka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cebula czerwona mielonacebula czerwona mielona11 funt cukinii,mielone nasiona Thai chile lub Serrano chilemielone nasiona Thai chile lub Serrano chile2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny (do smażenia)Olej roślinny (do smażenia)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn