Madras Shrimp Molahu Veritadu Curry w sosie z czarnego pieprzu

Madras Shrimp Molahu Veritadu Curry w sosie z czarnego pieprzu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Madras krewetki Molahu Veritadu Curry w sosie z czarnego pieprzu spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje $3.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, ząbki czosnku, zmielone nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane szaszłyki Curry z krewetkami z grillowaną cebulą i sosem z czerwonej papryki, Madras Coconut Curry, oraz Madras Fisherman ' s Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj nasiona gorczycy; przykryć patelnię i gotować 2 minuty lub aż nasiona przestaną popping. Odkryj pan. Wymieszać cebulę i kolejne 5 składników (cebula przez czosnek) i gotować przez 5 minut lub aż cebula będzie złoty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zmniejszyć ogień i wymieszać bulion, pastę pomidorową, sok i sól. Gotować do zgęstnienia (około 1 minuty), ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
BulionBulion
SokSok
SólSól
4
Dodaj krewetki; cook 4 minut lub aż krewetki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
5
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawSos
Magazyn