Lody Z Likierem Kawowym
Lody z likierem kawowym mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 3 i kosztuje 2,43 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis ma 1174 kalorii, 18g białka, oraz 70g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, cukier, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 4 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym, Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym, oraz Czarny Goblin-Tequila, likier kawowy i śmietana.
Instrukcje
Połącz pół na pół i gęstą śmietanę w średnim rondlu i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Ubij żółtka w dużej misce, aż rozjaśnią kolor. Stopniowo ubij cukier w żółtka, aż będzie gładki.
Powoli kadzi jedną trzecią gorącej nabiału do mieszanki żółtkowej, ciągle ubijając. Włóż tę mieszankę do garnka zawierającego resztę nabiału. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż krem lekko zgęstnieje, na tyle, aby pokryć grzbiet łyżki i osiągnie 170 do 175 stopni F.
Umyj oryginalną miskę miksującą. Gdy krem będzie gotowy, przełóż do miski, wymieszaj likier kawowy, espresso w proszku i wanilię i ostudź w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Przykryj i wstaw do lodówki, aż temperatura spadnie poniżej 40 stopni F, 3 do 4 godzin.
Wlej bazę lodów do miski miksera stojącego wyposażonego w nasadkę łopatkową. Ustaw prędkość na niską. Przy pracującym mikserze powoli wlewaj ciekły azot, licząc do dziesięciu. Zwiększ prędkość do średniej i mieszaj przez 1 minutę.
Podawać natychmiast lub przechowywać w zamrażarce.
Wlej do przygotowanej Maszyny do lodów i przetwarzaj zgodnie z zaleceniami producenta. W ciągu 25 do 30 minut lody osiągną klasyczną konsystencję miękkiego serwowania.
Podawaj tak, jak w przypadku miękkiego serwowania lub zamrażaj przez kolejne 3 do 4 godzin, aby lody stwardniały.
Polecane wino: Cream Sherry, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Moscato, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, czerwone Wino i Sherry to świetny wybór na lody. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.