Lody o gorzkiej czekoladzie

Lody o gorzkiej czekoladzie
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj lody z gorzkiej czekolady. Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 1642 kalorie , 23 g białka i 125 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. Jest idealny na lato . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, cukier, gęstą śmietankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Lody o smaku gorzkiej czekolady , Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i sosem z gorzkiej czekolady oraz Ciasta o smaku gorzkiej czekolady z lodami kawowymi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Włóż czekoladę do miski nadającej się do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej co 40 sekund, mieszając po każdym, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
50 Gramów (niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych50 Gramów (niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
2
Ubijaj, aż będzie gładka; odłożyć na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
3
Połącz mleko, cukier i żółtka w średnim rondlu. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć łyżkę, około 7 minut. Krem przecedź przez sito o drobnych oczkach i włóż do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Filiżanek Kokosa, Podzielone5 Filiżanek Kokosa, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji42 (1 Cale) Kawałki Czerwonej Lukrecji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Dodaj roztopioną czekoladę i pulsuj, aż masa będzie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
50 Gramów (niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych50 Gramów (niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych
5
Dodaj ciężką śmietankę i wanilię i pulsuj, aż się połączą, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(1,5 Uncji Około 3 łyżek Stołowych) Masło O Temperaturze Pokojowej, Pokrojone Na Jednolite Kawałki(1,5 Uncji Około 3 łyżek Stołowych) Masło O Temperaturze Pokojowej, Pokrojone Na Jednolite Kawałki
Srebrne Nonpareils, Do DekoracjiSrebrne Nonpareils, Do Dekoracji
6
Przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
7
Przenieś schłodzony krem do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Maliny Oraz Pomarańcza I LimonkaOpcjonalnie Maliny Oraz Pomarańcza I Limonka
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
8
Przenieść do zamykanego pojemnika i zamrozić do twardości, około 2 godzin.
9
Zdjęcie: Kang Kim

Polecane wino: Port, Sproszkowane Nasiona Lubczyku

Porto i czerwone wino to świetny wybór do lodów czekoladowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem.
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Głęboki rubinowy kolor, który błyszczy w szkle, opisuje ten port Zinfandel. Aromaty to złożona mieszanka lukrecji, jeżyny i szeptu wanilii. Bogaty smak dżemu ma nuty lukrecji, ziół, przypraw i porzeczek z trwałym finiszem migdałów i anyżu. Polecane połączenia potraw to ciastka krabowe, ser Gorgonzola, Chèvre, figi i czekolada lub dobre cygaro.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn