Linguine z rosołem ziołowym i małż

Linguine z rosołem ziołowym i małż
Linguine z rosołem ziołowym i małż jest pescatarian danie główne. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 615 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, oregano, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Linguine Z Małż W Bulionie Pieprzowym, Linguine z małż (Linguine con le Vongole), oraz Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło z oliwą z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać pomidory i gotować, aż zacznie mięknąć, często mieszając, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
5
Dodać białe wino i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiej, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut, aby zmieszać smaki. Czy z wyprzedzeniem: bulion można zrobić 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
BulionBulion
WodaWoda
6
Doprowadzić bulion do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
7
Dodaj małże, przykryć i gotować, aż małże otwarte, 3 do 5 minut (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają).
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
8
Przenieś małże do dużej miski; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Wymieszać bazylia, pietruszka, oregano i pokruszony czerwony pieprz do bulionu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj linguine. Gotuj, aż makaron będzie prawie miękki, ale nadal bardzo twardy do zgryzienia, często mieszając i dodając wodę za pomocą łyżek stołowych, jeśli jest zbyt suchy. Wróć małże z nagromadzonymi sokami do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż małże są ogrzewane przez i makaron jest delikatny, ale nadal twarde do gryzienia, o 3 minuty dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
MałżeMałże
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Przełożyć mieszankę linguine i clam na duży płytki talerz i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn