Lasagne z Indyka

Lasagne z Indyka
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj lasagnan z indyka. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 669 kalorii, 45 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 3,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 71 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kiełbasy z indyka, pomidorów w puszkach, cebuli i pietruszki płaskolistnej. Kilku osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lasagne z indykiem, Lasagne z indykiem i Lasagne z indykiem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
3
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej (10 do 12 cali) patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
4
Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut na średnim ogniu, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Liści Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej6 Liści Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
5
Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii LubLiście Bazylii Lub
6
Dodaj kiełbasę i smaż na średnim ogniu, rozbijając widelcem, przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż przestanie być różowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
7
Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki natki pietruszki, bazylię, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Dusić bez przykrycia na średnim ogniu przez 15 do 20 minut, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Linguini, Gotowane Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuLinguini, Gotowane Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Lokalizować Pecorino RomanoLokalizować Pecorino Romano
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
8
W międzyczasie napełnij dużą miskę najgorętszą wodą z kranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo
9
Dodaj makaron i pozostaw go w wodzie na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych
10
Odpływ.
11
W średniej misce wymieszaj ricottę, kozi ser, 1 szklankę parmezanu, jajko, pozostałe 2 łyżki pietruszki, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo
12
Wlej 1/3 sosu do prostokątnego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale, rozprowadzając sos na dnie naczynia. Następnie układaj warstwy w następujący sposób: połowa makaronu, połowa mozzarelli, połowa ricotty i jedna 1/3 sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Ser RicottaSer Ricotta
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
1 (28 Uncji) Puszka Pomidorów śliwkowych, łącznie Z Płynem1 (28 Uncji) Puszka Pomidorów śliwkowych, łącznie Z Płynem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekaj BazylięPosiekaj Bazylię
ChochlaChochla
13
Dodajemy resztę makaronu, mozzarellę, ricottę i na koniec sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Ser RicottaSer Ricotta
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
1 (28 Uncji) Puszka Pomidorów śliwkowych, łącznie Z Płynem1 (28 Uncji) Puszka Pomidorów śliwkowych, łącznie Z Płynem
14
Posyp 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
15
Piec 30 minut, aż sos zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pomidorów śliwkowych, łącznie Z Płynem1 (28 Uncji) Puszka Pomidorów śliwkowych, łącznie Z Płynem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Możesz spróbować Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 36 dolarów za butelkę.
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn