Kurczak Z Puszki Po Piwie
Kurczak z puszki piwnej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 579 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz piwo, kurczaki, przyprawę fajita i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Kurczak Z Puszki Po Piwie, oraz Wędzony ser i Fondue z piwem-gotowana na wolnym ogniu Bratwurst, Grillowany boczek, pieczarki i chleb żytni.
Instrukcje
Umieść każdego kurczaka w dużej plastikowej torbie na suwak.
Połącz 1 puszkę piwa, włoski sos i przyprawę fajita; polej równomiernie kurczakami. Uszczelnij torby i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Otwórz pozostałe 3 puszki piwa.
Umieść każdego kurczaka pionowo na puszce piwa, dopasowując się do jamy. Pociągnij nogi do przodu, aby utworzyć statyw, pozwalając kurczakom stać prosto.
Przygotować gorący ogień, układając węgiel drzewny z jednej strony grilla, pozostawiając drugą stronę pustą. (W przypadku grilli gazowych światło tylko jednej strony.)
Umieść ruszt do jedzenia na grillu.
Umieścić kurczaki pionowo na nieoświetlonej stronie grilla. Grill, przykryty pokrywą grilla, 1 godzina i 20 minut lub do złotego i termometr do mięsa rejestruje 17
Odstawić 10 minut lub aż termometr osiągnie 18
Ostrożnie wyjmij puszki i pokrój kurczaki na ćwiartki.
Marynowany stek: Pomiń 3 puszki piwa. Substytut 3 (2-Funt) steki flank dla kurczaka, i marynować zgodnie z zaleceniami.
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Umieść stek na oświetlonej stronie grilla. Grill, przykryty pokrywą, na średnim ogniu (350-40
około 20 minut lub do pożądanego stopnia doness.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Uwaga: Tylko w celach testowych użyliśmy przyprawy Fiesta marki Bolner Extra Fancy Fajita, która jest dostępna w Wal-Mart i większości supermarketów.