Kurczak z boczkiem, pomidorem i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z boczkiem, pomidorem i tymiankiem. Jedna porcja tego dania zawiera około 37g białka, 12g tłuszczu i w sumie 274 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny, i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z kurczaka, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, możesz podążać za tym daniem głównym z Blueberry Buckle jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Flan z pomidorkami koktajlowymi, tymiankiem i boczkiem, Kurczak Z Kością Z Boczkiem I Tymiankiem, oraz Kurczak smażony na patelni z boczkiem i sosem tymiankowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Aby ugotować bekon, połóż plastry na blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F przez około 10 minut, aż do połowy ugotowanego.
Pracując na blasze, posmaruj pierś kurczaka oliwą z oliwek i mielonym czosnkiem.
Posyp lekko solą i pieprzem. Następnie zawiń 2 kawałki ugotowanych pasków bekonu na krzyż wokół każdego kawałka kurczaka, tworząc wzór" x " pośrodku.
Posyp pokrojoną w kostkę cebulą i umieść gruby plasterek pomidora Roma i kilka gałązek świeżego tymianku na środku każdej piersi, schowany za boczkiem.
Ułóż kurczaka trochę od siebie na blasze i piecz, aż kurczak będzie całkowicie ugotowany i osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F, około 30 minut.