Kurczak W Sosie Gruszkowym

Kurczak W Sosie Gruszkowym
Kurczak w sosie gruszkowym może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,37 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 629 kalorii , 55 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką paski bekonu, wodę, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sos gruszkowo-imbirowo-kardamonowy (i masło gruszkowe) , Udka z kurczaka w sosie gruszkowo-porowym i Chrupiący kurczak z pikantnym sosem gruszkowo-żurawinowym .

Instrukcje

1
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż kurczaka na oleju po 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa osiągnie 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 średnio Dojrzałych Gruszek, Obranych I Pokrojonych W Kostkę2 Do 3 średnio Dojrzałych Gruszek, Obranych I Pokrojonych W Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić, zachowując 1 łyżkę ocieku; odłóż bekon na bok. Stopniowo wlewaj bulion do odcieku, zgarniając patelnię, aby poluzować przyrumienione kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować bez przykrycia przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj gruszki; wrócić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
5
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; dodać szczypiorek. Stopniowo dodawaj do sosu gruszkowego; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Wymieszaj boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
6
Podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawSos
Magazyn