Kurczak szałwiowy Cordon Bleu
Przepis na kurczaka Sage Cordon Bleu można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Za 1,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 32 g białka i 16 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Udaj się do sklepu i kup pietruszkę, częściowo odtłuszczony ser mozzarella, parmezan i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu i Kurczak Cordon Bleu.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/8 cala. grubość.
Połóż plasterek szynki, pasek sera mozzarella, 1 łyżkę pomidora i 1/8 łyżeczki szałwii na środku każdej piersi kurczaka.
Zwiń i zawiń końce; zabezpieczyć wykałaczkami.
W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan i natkę pietruszki.
Do innej płytkiej miski włóż 3 łyżki masła. Zanurz kurczaka w maśle, a następnie obtocz w mieszance okruchów.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 9 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Skropić pozostałym masłem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 170°. Wyrzuć wykałaczki.