Kurczak i pierogi
Kurczak i kluski wymagają około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Za 4,83 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1624 kalorie , 122 g białka i 100 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup łodygi selera, olej rzepakowy, grzyby i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 7 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 84% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa Z Kurczaka Z Gondi (Irańskie Kluski Z Kurczakiem i Ciecierzycą) Einat Admony , Kurczak Shui Jiao (gotowane Kluski Z Kurczakiem) oraz Kurczak I Kluski .
Instrukcje
Oddziel udka od udek, dopraw solą i pieprzem do smaku. Obtocz kawałki mąką, strzepując jej nadmiar i zachowując resztki mąki.
Wlej olej na patelnię o grubym dnie i rozgrzej ją na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka i obsmaż go ze wszystkich stron, około 5 minut z każdej strony.
Wyjmij kurczaka na talerz i dodaj marchew, seler, cebulę, grzyby i kukurydzę.
Posypać odłożoną mąką i dobrze wymieszać.
Dodać bulion z kurczaka i wymieszać. Włóż kawałki kurczaka do warzyw i dodaj tyle wody, aby przykryła kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 20 minut.
Tuż przed końcem gotowania połącz w małej misce mieszankę do pieczenia, przyprawę do drobiu i mleko. Nakładaj łyżką ciasto na wierzch gotującego się kurczaka, zostawiając trochę miejsca pomiędzy kluskami. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.