Kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya

Kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya
Przepis Cajun kurczak i kiełbasa Jambalaya może zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 1 godzina i 35 minut. To danie główne ma 671 kalorii, 36g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.96 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, łagodną kiełbasę wieprzową, świeżo kręcone liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya, Pieczony w piecu kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya, oraz Makaron Cajun Jambalaya: smaczne, Zabawne danie z kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
* Cook ' s Note: ten przepis został zmniejszony z oryginalnej wersji, dzięki czemu można go łatwiej zrobić.
2
Najważniejsze jest użycie odpowiedniego sprzętu i proponuję: żeliwny piec holenderski o pojemności 2 galonów, kuchenkę gazową wysokiego BTU i dużą łyżkę szefa kuchni ze stali nierdzewnej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
3
Użyj wysokiej temperatury, aby rozgrzać holenderski piekarnik i dodać kiełbasę. Używając łyżki szefa kuchni lub dużej łyżki, stale przesuwaj kiełbasę z dna garnka. Uważaj, aby nie spalić mięsa. (Zwykle używam kiełbasy Manda, ponieważ ma mało tłuszczu, jednak w tym momencie możesz chcieć odsączyć cały nadmiar tłuszczu, aby zmniejszyć zawartość tłuszczu z naczynia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodać mięso udo i brąz kurczaka ze wszystkich stron. Ponownie użyj łyżki, aby zeskrobać mięso z przyklejenia i spalenia na dno garnka. Brązowienie kiełbasy i mięsa kurczaka powinno potrwać 20 minut. Uważaj, aby nie przegotować mięsa udowego do tego stopnia, że niszczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Obniżyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek; saute przez około 15 minut lub aż cebula są bardzo wiotki i "jasne". Zeskrobać dno garnka, aby usunąć wszystkie "graton". To jest, gdzie jambalaya dostaje swój wyraźny brązowy kolor i smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj tasso, tymianek, bazylia i czarny i biały pieprz. Dusić na małym ogniu przez 10 minut. To da przyprawom czas na uwolnienie ich olejów i smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
W tym momencie koncentrat jambalaya można przenieść do mniejszych pojemników, schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić do przyszłego użytku. (To jest to, co robimy komercyjnie; pozwala przyprawy do małżeństwa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
8
Kiedy będziesz gotowy do gotowania jambalaya, dodaj wywar do koncentratu i doprowadz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
9
Dodać ryż, zmniejszyć ogień do średniej i delikatnie rozbić ryż. Używając wiosła ze stali nierdzewnej, upewnij się, że ryż nie przykleja się do dna garnka; jest to bardzo ważne!
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Po około 5 minutach złóż pietruszkę. Kontynuuj zeskrobywanie garnka, aby upewnić się, że żaden ryż nie przykleja się do dna. Gdy jambalaya powróci do wrzenia, zmniejsz ogień do najniższego możliwego ustawienia i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez co najmniej 25 minut. Nie zdejmuj pokrywy podczas gotowania ryżu na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Jeśli kiełbasa marki Manda nie jest dostępna, można zastąpić każdą chudą kiełbasę wędzoną. Może być konieczne usunięcie nadmiaru tłuszczu z garnka po usmażeniu nieznanej kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa WędzonaKiełbasa Wędzona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Dla bogatszego Jambalaya substytut indyka do zapasów kurczaka wezwał powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
13
Jeśli nie są dostępne zapasy,można użyć podstawy rosołu. Uważaj na przyprawy, ponieważ Bazy są zwykle pełne soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
14
Alternatywna Metoda: .
15
Jambalaya jest najlepsza, gdy jest podawana bezpośrednio z żeliwnego garnka. Podczas gdy ryż jest na parze, kiełbasa i mięso będą miały tendencję do unoszenia się na powierzchnię jambalaya. Dlatego po gotowaniu ryżu na parze przez 25 minut, użyj wiosła, aby delikatnie złożyć mięso i przyprawy do gotowanego ryżu. Należy to zrobić tylko raz lub dwa razy, ryż straci dużo ciepła, a ryż się rozpadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Zauważ też, że nie dodaję soli do jambalaya. To dlatego, że lubię używać ziół, tasso i przypraw, aby zaspokoić zapotrzebowanie na sól. Sugerowałbym ustawienie stołu z solniczkami i wyborem sosów z ostrą papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
17
Prezentacja Płyty: .

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Don Olegario Albarino z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albariño to kwintesencja tej eleganckiej, aromatycznej odmiany, pokazującej jasne cytrusowe, grejpfrut i białe owoce oraz aromaty z uwodzicielskimi nutami kwiatowymi podkreślonymi przez świeżą, żywą kwasowość. Wykończenie jest długie i żywe, kończąc na ostrej nucie skórki cytryny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia12
Magazyn