Kukurydza i Homar Chowder jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 471 kalorii, 13g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz śmietanę, masło, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Kukurydza i Homar Chowder, Zupa Kukurydziana Z Homara, oraz Zupa Kukurydziana Z Homara.
Instrukcje
1
Jeśli używasz rozmrożonych zamrożonych ogonów homara, gotuj w garnku z wrzącą wodą, aż prawie się ugotuje, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Drenaż. Super. Za pomocą nożyc kuchennych rozetnij muszle homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Muszle Makaronu
3
Usunąć mięso homara; pokroić na kawałki wielkości kęsa. Odrzuć pociski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Homara
Muszle Makaronu
4
Purée 4 szklanki kukurydzy z 1 1/4 szklanki bulionu w procesorze, aż prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Kukurydza
5
Podsmażyć boczek w dużym garnku na średnim ogniu, aż ostry, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Przełożyć boczek na papierowe ręczniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
7
Wylać i wyrzucić wszystkie z wyjątkiem 3 łyżki kapieli z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj cebulę do garnka; smażyć na złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodaj pozostałe 4 szklanki kukurydzy; sauté 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
10
Dodaj marchew, seler i cayenne; smażyć, aż warzywa lekko zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Mielony Pieprz Cayenne
Seler
11
Dodać sok z małży i 1 3/4 szklanki bulionu; dusić 10 protokół. Wymieszać z puré kukurydzy i ubijania śmietany; gotować na wolnym ogniu 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. (Homar, boczek i zupa można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić homara i boczek osobno. Lekko ostudzić zupę; schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Doprowadzić boczek do temperatury pokojowej i przynieść zupę na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Krem Do Bicia
Sok Z Małży
Homar
Boczek
Bulion
Kukurydza
Zupa
12
Zupę wyjąć z ognia; wymieszać z kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Zupa
13
Roztopić masło w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodaj mięso homara i smażyć tylko do ogrzania przez, O 2 protokół. Zupa z chochli do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Homara
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
Chochla
15
Udekoruj każdą porcję kawałkami homara, boczkiem i szczypiorkiem i podawaj.