Krewetki Zawinięte W Boczek
Krewetki zawinięte w boczek to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, miód, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Zawinięte W Boczek, Krewetki zawinięte w boczek, oraz Krewetki Zawinięte W Boczek.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Ułóż tacę z folią.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej temperatury.
Dodać boczek do tacy blachy i piec, aż jest w połowie zrobione i jeszcze nie chrupiące, o 8 protokół.
Wyjąć boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy arkusza do całkowitego ostygnięcia i osuszyć.
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, czosnek i skórkę z cytryny.
Posypać krewetki solą i pieprzem i wrzucić do mieszaniny oliwy z oliwek.
Odstawić i marynować, podczas gdy boczek ostygnie, o 15 protokół.
Dodaj miód, sos kogutowy i wędzoną paprykę do małej miski i wymieszać razem, aż się zmiksuje. Rezerwa.
Gdy boczek ostygnie, zawiń każdą krewetkę z pół plasterka boczku i nitki z szaszłykiem. Wątek krewetki przez środek ciała i przez boczek, zabezpieczając go. Wątek 3 krewetki na szaszłyk.
Grill krewetki, aż boczek jest chrupiące i krewetki jest nieprzezroczyste i gotowane przez, 3 do 4 minut z każdej strony.
Brush krewetki po obu stronach z glazury ostatnich 3 minut grillowania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.