Krewetki doniczkowe i rukola na grzance

Krewetki doniczkowe i rukola na grzance
Krewetki doniczkowe i rukola na grzance to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 32 kalorie, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tosty, krewetki Doniczkowe, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 10 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krewetki Doniczkowe, Sardynki i rukola na grzance, oraz Tofu Tost Z Endywią Rukolą Guacamole.

Instrukcje

1
Kromki tostów posmarować krewetkami doniczkowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2
Dodaj wycisnąć cytrynę i posypać cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
3
Pokroić w palce, dodać do każdego gałązkę rukoli i podawać od razu z cytrynowymi klinami do wyciskania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn