Kremowy Kurczak z kolendrą z kopniakiem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kremowy kurczak Cilantro z kopnięciem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 86 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kolendrę, cukier, paprykę serrano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kremowa zupa grzybowa ~ z "kopa", Easy One Pot Kremowy Kurczak Cilantro Lime, oraz Kurczak W Kremowym Sosie Kolendrowo-Limonkowym.
Instrukcje
W blenderze lub dużym robocie, połączyć czosnek, papryka serrano, imbir, kolendra, Skórka z limonki, sos sojowy, cukier i mleko kokosowe. Proces do gładkiej.
Umieść kurczaka w dużej zamykanej torebce i wlej do niego płyn z blendera. Zamknąć i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę, obracając raz po 30 minutach.
Rozgrzej brojlery w piekarniku.
Kurczaka ułożyć na patelni i zalać marynatą do rondla.
Dusić kurczaka przez około 10 minut z każdej strony, aż rumiane i soki uruchomić jasne. Podczas gotowania kurczaka, doprowadzić marynatę do wrzenia. Dusić na średnim ogniu przez około 5 minut, a następnie zdjąć z ognia.
Kładziemy kurczaka na talerzu i polewamy sosem.