Kremowy kurczak masala to indyjski przepis, który służy 4. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 27g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 570 fanów. Mieszanka kartonu podwójnej śmietany, łagodny proszek chili, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kremowy Kurczak Masala, Kremowy Kurczak Tikka Masala, oraz Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala.
Instrukcje
1
W misce umieścić kurczaka, imbir, czosnek, chili w proszku, kolendrę, sok z limonki i 1 łyżkę oleju. Wymieszać i odstawić. Cebulę posiekać, posiekać i posiekać chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Truskawka Bez łuski
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.