Kremowa Zupa Z Rutabagi
Kremowa Zupa Rutabaga wymaga od początku do końca około 1 godziny i 5 minut. Ta przystawka zawiera 214 kalorii, 5 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 84 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Udaj się do sklepu i kup masło, sól, rutabagę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 21% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowa zupa z brukwi i jęczmienia, Kremowa, wędzona ubijana rutabaga i Kremowa puree z rutabagi z karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i seler na maśle, aż będą miękkie.
Dodaj brukiew, ryż, wodę i 2-1/2 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 25-35 minut lub do momentu, aż rutabaga będzie miękka.
W blenderze przykryj i miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć wszystko na patelnię. Wymieszaj mleko, sól, pieprz i pozostały bulion; podgrzać (nie gotować).
Udekoruj porcje kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!