Krangostura Bitters
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Krangostura Bitters może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na $9.85 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 911 kalorii. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kory cinchona, kardamon, indonezyjski cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mieszankę ziaren, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt miodowy i jagody mieszane z pełnoziarnistymi goframi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bittersy Pomarańczowe, Clementine Bitters, oraz Meyer Lemon Bitters dla podobnych receptur.
Instrukcje
Luźno rozgnieść goździki, kardamon, maczugę i ziele angielskie w moździerzu i tłucz, aby uwolnić oleje-tylko kilka dobrych uderzeń, za mało, aby sproszkować.
Dodaj do 750 mililitrów hermetycznego niereaktywnego pojemnika.
Dodaj korę cinchona, korzeń goryczki, cynamon, rodzynki i melasę i przykryj wystarczającą ilością alkoholu, że ciała stałe są zanurzone, a w pojemniku jest dodatkowe pół cala alkoholu. Przechowywać w ciemnym miejscu i wstrząsać codziennie.
Po dwóch tygodniach codziennego potrząsania, Skórki Meyer cytryny i Cara Cara orange. Otwórz pojemnik i dodaj peelingi, rozrywając peelingi ręcznie, aby uwolnić olejki eteryczne. Zamknąć pojemnik i przechowywać w ciemnym miejscu, nadal wstrząsać codziennie.
Pod koniec czwartego tygodnia przecedzić składniki stałe przez gazę i odstawić naprężony alkohol na bok.
Aby uzyskać płyn do rozcieńczania, umieść stałe składniki w garnku do zupy i przykryj 4 szklankami wody. Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia przez około 15 minut, aby zaparzać smak składników do wody.
Ostudzić i przecedzić przez gazę. Odmierzyć naprężony alkohol i wymieszać z równą ilością naprężonego płynu rozcieńczającego.
Aby zrobić syrop cukrowy muscovado, podgrzać 1 szklankę wody z 1 szklanką cukru muscovado i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Dodaj 3/4 szklanki syropu cukrowego do rozcieńczonej mieszaniny bitters.
W tym momencie należy sprawdzić klarowność, wlać trochę bitterów do przezroczystego szklanego pojemnika i przytrzymać go do światła. Jeśli jesteś zadowolony z jasności, rozważ się zrobione. Jeśli chcesz usunąć obecny osad, przepuść bitters przez filtr do kawy lub wiele warstw (5+) gazy i powtarzaj, aż osiągniesz pożądaną klarowność.