Kotlety Cielęce Z Szałwii
Kotlety cielęce z szałwii to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Jeśli masz masło, oliwa z oliwek, kotlety cielęce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety cielęce z musztardowo-szałwiową skórką, Kotlety cielęce z szałwią i kremową polentą z dyni, oraz Hamburgery Saltimbocca Z Cielęciną I Szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na średnim ogniu. Kotlety doprawiamy solą i pieprzem, a każdy z nich natrzeć ok. 1 łyżką posiekanej szałwii. Przetrzyj szałwię w mięso po obu stronach każdego kotleta.
Dodać olej do patelni. Roztopić masło na oleju i dodać kotlety na patelnię. Kotlety gotować 5 minut z każdej strony i przenieść do ciepłego talerza i niech odpoczną.
Dodać wino do patelni i zeskrobać kapiele. Łyżka kapie na kotlety i podawać.