Kotlety cielęce z papryką
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kotlety cielęce z papryką może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka kotletów cielęcych, sól i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Kotlet cielęcy z czerwoną papryką, Kotlety Cielęce Z Szałwii, oraz Kotlety Cielęce Z Karczocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej patelnię z bezpiecznym uchwytem piekarnika na średnim ogniu. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Kotlety przyprawiamy solą i pieprzem. Do gorącej patelni dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, a następnie kotlety. Cielęcinę brązową przez 2 minuty z każdej strony, przełożyć z patelni na talerz.
Dodać kolejną łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni, następnie czosnek i papryka słodka. Czosnek i paprykę słodką ugotować 3 do 5 minut, aby zmiękła, a następnie dodać wino do patelni. Kotlety przekładamy na patelnię z papryką i przekładamy do piekarnika. Gotować kotlety i papryki 12 do 15 minut, aż soki uruchomić jasne w pobliżu kości.
Wyjąć patelnię z piekarnika i dodać ostrą paprykę i odrobinę soku z pieprzu.
Kotlety przełożyć na półmisek. Łyżka soków i papryki równomiernie na kotlety i udekorować natką pietruszki.