Kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodowym kremem
Kompot truskawkowo-rabarbarowy z kremem miodowym to bezglutenowe i wegetariańskie SOS. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.63 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz fasolę waniliową, rabarbar, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kompot Z Rabarbaru Miodowego, Krem cytrynowy dwuwarstwowy z kompot truskawkowy, oraz Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do gotowania na wolnym ogniu w podwójnym kotle lub w rondlu wyposażonym w miskę.Zawartość wanilii zeskrobać na śmietanę i wlać do górnej części podwójnego kotła, gotować do gorąca.
Ubij miód do smaku, a następnie przenieś łyżkę lub dwie gorącej śmietany do ubitych jaj, energicznie ubijając, aby je hartować.
Do śmietany przełożyć hartowane żółtka i mieszać powoli, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki.
Przenieść do naczynia i pozostawić na odpoczynek podczas przygotowywania compote.To zrobić kompot, roztopić masło w rondlu na umiarkowanym płomieniu, następnie wrzucić rabarbar i podsmażyć na maśle, aż zmięknie, około pięciu do sześciu minut.Wymieszaj truskawki, miód (w razie potrzeby) oraz sok i skórkę z jednej pomarańczy; zmniejsz ogień do średnio-niskiego i nadal gotuj kolejne trzy do czterech minut, aż jagody zmiękną, ale nie będą papkowate.
Przełożyć do naczynia i podawać polane kremem miodowym.