Kokosowe ciasto szyfonowe

Kokosowe ciasto szyfonowe
Kokosowe ciasto szyfonowe może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 5 g białka i 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 62 centy za porcję, ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 13 osób. Jeśli masz pod ręką ekstrakt migdałowy, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26%. Ten wynik nie jest aż tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak szyfonowe ciasto kokosowo-dyniowe, szyfonowe ciasto kokosowo-dyniowe i szyfonowe ciasto kokosowe.

Instrukcje

1
Nienakłuty spód ciasta wyłóż podwójną grubością wytrzymałej folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Wiórki KokosoweOpcjonalnie Wiórki Kokosowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Usuń folię; piec 5 minut dłużej. Studzimy na drucianej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Posyp żelatynę zimną wodą; odstawić na 1 minutę. W małym rondlu wymieszaj cukier, mąkę i sól. Stopniowo dodawaj mleko, aż masa będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje; gotować i mieszać 1 minutę dłużej lub do momentu zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Zdjąć z ognia.
6
Wymieszaj mieszaninę żelatyny, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Przełożyć do dużego naczynia. Przechowywać w lodówce aż lekko zgęstnieje, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodaj ekstrakty; ubijaj na średniej prędkości przez 1 minutę. Dodać bitą śmietanę i wiórki kokosowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
9
Rozsmarować na cieście ciasta. Przed podaniem przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
W razie potrzeby udekoruj wiórkami świeżego kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to moje ulubione dania z ciasta. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Riesling Pro-Bono z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Riesling Pro Bono
Riesling Pro Bono
Wyraźne wejście ze zrównoważonym ciałem; zaokrąglone z wyraźną kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn