Dorsz Z Chorizo
Dorsz z Chorizo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 699 kalorii. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, chorizo, chorizo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą.
Instrukcje
Usuń łuski i kości z filetu dorsza i umyj go pod zimną bieżącą wodą, dobrze osusz papierem kuchennym.Używając bardzo ostrego, elastycznego noża, wyjąć miąższ ze skóry pozostawiając około 1 cm przymocowanego wzdłuż długości fileta.Chorizo cienko pokroić w krążki i położyć na skórze obok miąższu i doprawić solą.
Zwinąć miąższ na wierzchu Chorizo i nadal zwinąć go mocno, aż do uzyskania idealnego okrągłego fileta. Zabezpieczyć nadziewane dorsza sznurkiem i ustawić na jedną stronę.Rozgrzej piekarnik do 180c.
Pokrój rybę na porcje i na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu umieść oliwę z oliwek i niesolone masło. Gdy masło przestanie sycać ostrożnie umieść rybę na patelni i brązów na około 1 minutę.
Umieść rumiane porcje rybne na blasze do pieczenia i gotuj je w piekarniku przez 6 protokół. Po ugotowaniu wyjmij je z piekarnika i ustaw na jedną stronę, aby odpocząć podczas robienia sauce.In na patelni umieścić oliwę z oliwek i posiekane chorizo i delikatnie smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty, doprawić solą.
Podawać, podawaliśmy go z zwiędłym szpinakiem z liści doprawionym solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.