Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem

Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem
Przepis tuńczyk Kofte z granatem Melasa-mięta glazura z pokruszonym pikantnym hummusem może zaspokoić twoje pragnienie w ok. 3 godziny i 5 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1193 kalorii, 60g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Jeśli masz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, tuńczyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest świetne. Spróbuj Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem, Pikantny Pokruszony Hummus, oraz Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 12 drewnianych szaszłyków moczonych w wodzie przez 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
1
Wymieszać melasę z granatu, miód, sok z cytryny, musztardę i miętę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Pozostaw glazurę w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego w małej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj pastę pomidorową, kminek, ziele angielskie i cayenne, i gotować 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
5
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
6
Tuńczyka pokroić na duże kawałki i dodać do robota kuchennego wraz z ostudzoną mieszanką przypraw, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki i skórki z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Proces do dość gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
7
Przełożyć do miski i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury za pomocą metody bezpośredniego ogrzewania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Podzielić mieszaninę tuńczyka na 12 równych porcji i toczyć się do piłki nożnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
10
Posmaruj Kofty pozostałą częścią oleju i posyp solą i pieprzem. Grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone ze wszystkich stron i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Zarezerwuj część glazury do serwowania, a następnie posmaruj koftes pozostałą glazurą za każdym razem, gdy się obrócisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Przełożyć szaszłyki na talerz i ułożyć obok pikantnego Hummusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Kebaby skropić większą ilością glazury i rozsypać liście pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
13
Włożyć dwie trzecie ciecierzycy do robota kuchennego wraz z tahini, olej sezamowy, miód, czosnek, chile, sok z cytryny, ostry sos, jeśli używasz i doprawić solą i pieprzem. Puree aż prawie gładkie. Po uruchomieniu maszyny skropić wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby uzyskać gładkie, ale gęste puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
TahiniTahini
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
14
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Pozostałą ciecierzycę włóż do miski i tłucz grubo masą ziemniaczaną. Łyżka puree ciecierzycy na wierzchu puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Skropić oliwą z oliwek i roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów

Składniki

1kilogramyciecierzyca, odsączona, dobrze opłukana i ponownie odsączonaciecierzyca, odsączona, dobrze opłukana i ponownie odsączona5(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)0(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(może być lub przeglądać)Musztarda DijonMusztarda Dijon1zostawićŚwieża pietruszka z płaskim liściem, do dekoracjiŚwieża pietruszka z płaskim liściem, do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus całe liście do serwowaniaposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus całe liście do serwowania8świeże liście mięty, drobno posiekaneświeże liście mięty, drobno posiekane680Orzechy dowolne (posiekane)świeży tuńczykświeży tuńczyk2goździkiczosnek, rozbity na pastęczosnek, rozbity na pastę4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)r miódr miód11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami3kreskiKilka ostrych sosów, takich jak Tabasco, opcjonalnieKilka ostrych sosów, takich jak Tabasco, opcjonalnie1Sok z cytrynySok z cytryny4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Skórka z cytrynySkórka z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimelasa z granatówmelasa z granatów1małeczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę1serrano chile, w plastrachserrano chile, w plastrach2(może być lub przeglądać)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitahinitahini3(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn