Kimchi

Kimchi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Kimchi. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 8 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, czosnek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić w misce 1-szklanki soli w wystarczającej ilości wody, aby pokryć ćwiartki kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać kapustę do miski i odstawić na 3-4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połącz czosnek, imbir i sos rybny w blenderze lub mini robocie kuchennym i puree
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W dużej misce połącz rzodkiewkę, zieloną cebulę, zieleninę, przecier czosnkowy, chili w proszku, pozostałą łyżkę soli i cukier. Delikatnie wrzucić i odstawić, aż kapusta będzie gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
ZieloniZieloni
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Kapustę wyjąć z wody i wstrząsnąć lub wycisnąć nadmiar wody. Wsadź mieszankę rzodkiewki między każdy liść kapusty. Pracy tworzą duże zewnętrzne liście w. Gdy cała kapusta jest nadziewana, umieść ją w misce i mocno dociśnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Niech marynować w lodówce 2-3 dni posiekać na 2-calowe kawałki i dobrze wymieszać. Kimchi jest gotowe do jedzenia, ale poprawi się dzięki fermentacji. Po 3 tygodniach Pozostałe kimchi nie powinny być spożywane na surowo, ale używane jako składnik gorących garnków, pierogów lub smażonego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn