Kimchi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Kimchi. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 8 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, czosnek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić w misce 1-szklanki soli w wystarczającej ilości wody, aby pokryć ćwiartki kapusty.
Dodać kapustę do miski i odstawić na 3-4 godziny.
Połącz czosnek, imbir i sos rybny w blenderze lub mini robocie kuchennym i puree
W dużej misce połącz rzodkiewkę, zieloną cebulę, zieleninę, przecier czosnkowy, chili w proszku, pozostałą łyżkę soli i cukier. Delikatnie wrzucić i odstawić, aż kapusta będzie gotowa.
Kapustę wyjąć z wody i wstrząsnąć lub wycisnąć nadmiar wody. Wsadź mieszankę rzodkiewki między każdy liść kapusty. Pracy tworzą duże zewnętrzne liście w. Gdy cała kapusta jest nadziewana, umieść ją w misce i mocno dociśnij.
Niech marynować w lodówce 2-3 dni posiekać na 2-calowe kawałki i dobrze wymieszać. Kimchi jest gotowe do jedzenia, ale poprawi się dzięki fermentacji. Po 3 tygodniach Pozostałe kimchi nie powinny być spożywane na surowo, ale używane jako składnik gorących garnków, pierogów lub smażonego ryżu.