Kanapki Ze Stekiem Z Melasy
Melasa stek kanapki może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 772 kalorie, 64G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.23 za porcję. Jest idealny do valentin day. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Jeśli masz steki z polędwicy wołowej, bułki kaiser, grzyby portobello i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Kanapki Ze Stekiem Bourbon-Melasa, Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, oraz Kanapki Z Ciasteczkami Melasowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj melasę, brązowy cukier, 1 łyżkę oleju i musztardę.
Dodaj steki; uszczelnij torbę i obróć się do płaszcza. Przechowywać w lodówce do 2 godzin.
Odcedzić wołowinę, odrzucając marynatę.
Pieczarki posmarować pozostałym olejem. Steki z grilla, pokryte, na średnim ogniu 5-7 minut z każdej strony lub aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr powinien czytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°). Grzyby Grill, pokryte, 8-10 minut lub do miękkości, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć steki i grzyby z grilla; odstawić 5 minut.
Rolki grillowe, pokroić w dół, przez 2-3 minuty lub do lekko tosty.
Pieczarki i steki pokroić w plasterki.
Podawać w roladkach z serem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.