Jeżyna Granita
Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 44 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Blackberry Merlot Granita, BlackBerry Cabernet Granita, oraz Jeżyna I Imbir Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przecier jeżyny, cukier, crème de cassis, jeśli używasz, sok z cytryny, sól i 1 szklanka wody w blenderze, aż będzie gładka. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do patelni do pieczenia 13x9x2", naciskając na ciała stałe.
Zamrozić mieszaninę, aż krawędzie zaczną się ustawiać, około 30 minut. Za pomocą widelca skrobać, aby rozbić zamrożone porcje. Zamrażać, skrobać i rozbijać mieszaninę co 20-30 minut, aż mieszanina będzie przypominać puszysty Ogolony lód, 2-4 godziny.
Czy z wyprzedzeniem: Granita może być wykonana 3 dni wcześniej. Przykryć folią i przechowywać zamrożone. Skrobać przed podaniem.
Tuż przed podaniem w średniej misce ubić mascarpone, śmietanę, cukier, sok z cytryny, wanilię i 1/2 łyżeczki skórki z cytryny do uzyskania miękkich szczytów.
Granitę podajemy z kremem cytrynowym, jeżyny o połówce i skórką z cytryny.