Japońskie Tofu Donburi
Japońskie Tofu Donburi może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 466 kalorii, 20g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, ryż, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Japoński Donburi, Japoński Hamburger Tofu, oraz Japońska miska z makaronem tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W głębokiej 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, wymieszać olej, cebula, i imbir, aż cebula jest lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodaj bulion, sos sojowy i cukier. Pokruszyć tofu na około 1-calowe kawałki i dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj szpinak, przykryć, i gotować, aż zwiędną, o 1 minutę. W międzyczasie, w małej misce, ubić jajka, aby zmiksować.
Zmniejszyć ciepło do niskiego, równomiernie rozprowadzić mieszaninę na patelni i wlać jajka. Szpatułką lekko odepchnąć warzywa na bok, aby mieszanina jajek mogła spłynąć przez sos. Przykryć i gotować, aż jajka są miękko ustawione, 2 do 2 1/2 protokół.
Tymczasem łyżka ryżu do misek. Wierzch równo z mieszanką jajko-szpinak, w tym soki.