Jajka Benedykta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać jajka Benedykta spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 17g białka, oraz 56 g tłuszczu. Jeśli masz masło, żółtka, szczypta papryki i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 33 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Spróbuj Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dodać żółtka do blendera lub robota kuchennego.
Dodać sok z cytryny i miksować przez kilka sekund. Z włączonym blenderem powoli skropić roztopionym masłem. Wyłączyć blender i dodać trochę soli i cayenne. Ubić ponownie, aż do połączenia. Odłóż to na chwilę. Następnie kłusujemy jajko, delikatnie rozbijając jajko w gotującej się, lekko bulgoczącej wodzie. Pozostawić jajko na 2-2 i pół minuty, a następnie wyjąć je łyżką szczelinową i ostrożnie umieścić na talerzu. Powtórz z pozostałymi jajami. Aby służyć, umieścić maślane, tosty angielski muffin pół na talerzu. Na wierzch angielską muffinkę nałożyć ciepły plasterek boczku kanadyjskiego.
Na wierzch ułożyć ciepłe jajko. A potem mżawka na ciepłym holenderskim sosie.
Na wierzch posypać papryką.