(Wyłącznie w Internecie) Runda 2: Quesadilla z fasolą i chilli
(Wyłącznie w internecie) Runda 2: Quesadilla z fasolą i chilli może być właśnie tym meksykańskim przepisem, którego szukasz. Ta przystawka ma 1676 kalorii , 61 g białka i 56 g tłuszczu na porcję. Za 4,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sosu barbecue, fasoli, brązowego cukru i cebuli. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 22 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest idealny na Super Bowl . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84% , to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Round Steak Chili , Chili i Kawa wcierane Eye of Round i Sweet Chili Chicken Quesadilla .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Połóż 1 tortillę na czystej powierzchni roboczej.
Posypać 2 łyżkami sera. Na wierzch połóż 1/2 szklanki fasoli chili i posyp jeszcze 2 łyżkami sera. Na wierzch połóż kolejną tortillę pszenną i ostrożnie umieść ją na patelni. Gotuj przez 3 minuty, aż tortilla lekko się zarumieni, a ser zacznie się topić. Odwróć i smaż przez kolejne 3 minuty po drugiej stronie. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Przenieś quesadillas na deskę do krojenia.
Kroimy w krążki i podajemy z kwaśną śmietaną lub salsą.
W dużym rondlu ustawionym na małym ogniu wymieszaj sos barbecue, fasolę, przyprawę chili, brązowy cukier i musztardę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 10 do 12 minut, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie ustaw grill lub wewnętrzną patelnię grillową do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu. Gdy wszystko będzie gotowe do rozpoczęcia gotowania, naoliwij ruszt.
Połóż hot dogi na rozgrzanym, naoliwionym grillu. Gotuj przez 10 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje, od czasu do czasu obracając. W razie potrzeby upiec bułki na grillu.
Ułóż hot dogi w bułkach i posyp chili.
Podawać na gorąco z posiekaną białą cebulą.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, wino musujące i Riesling to moje ulubione dodatki do Quesadilli. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Vinum Cellars Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Piwnice winne Pinot Noir
Kolor tego hojnego Pinot Noir to żywy, głęboki rubinowy kolor. Aromaty mają niesamowite nuty perfumowe, typowe dla dobrego Pinot Noir, a ten wyraża nuty dojrzałej wiśni i dzikich malin z przyprawami truflowymi, goździkowymi i anyżem gwiazdkowatym. Na podniebieniu bogata kwasowość i doskonała równowaga dzięki winogronom zbieranym w fazie dojrzałości; nie przejrzałe. Nuty te wyrażają się jako dojrzała wiśnia i wiśniowa wanilia, soczysty rdzeń francuskiego dębu, wanilii i mokki, które wydają się bardzo jedwabiste na podniebieniu i finiszu.