Irlandzki chleb sodowy Macomb

Irlandzki chleb sodowy Macomb
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego Macomb. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka soli, śmietany, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kminek, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną, aż mieszanina zostanie dobrze połączona. W innej misce ubijamy jajka z kwaśną śmietaną. Delikatnie wymieszać mieszaninę śmietany do mieszaniny mąki, aż ciasto po prostu się połączy; wymieszać w rodzynki. Łyżka ciasta do przygotowanej patelni springform.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
RodzynkiRodzynki
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Piec, aż chleb wzrośnie, a góra jest złotobrązowa, 40 do 45 minut. Wykałaczka włożona w środek chleba powinna wyjść czysta. Schłodzić chleb na patelni przez 10 minut przed próbą poluzowania boków patelni do usunięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn