Indyk z nadzieniem babci
Indyk z nadzieniem babci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 114g białka, 35g tłuszczu i w sumie 928 kalorii. Ten przepis służy 8. Za 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga jednodniowego chleba, indyka, masła i soli. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 66 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Z łyżką wynik 93%, to danie jest super. Podobne przepisy obejmują Słynny farsz babci, Indyk mojej babci z nadzieniem chlebowym i jak ugotować idealnego indyka, oraz Sos z indyka babci.
Instrukcje
Podroby włożyć do rondla i zalać wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45-50 minut lub do miękkości. Posiekaj podroby; odłóż bulion i podroby na bok.
Na dużej patelni podsmaż seler i cebulę na 2 łyżkach masła do miękkości. W dużej misce połącz kostki chleba, mieszankę selera, podroby, substytut jajka i przyprawy. Dodaj 1 szklankę bulionu z podrobów.
Tuż przed pieczeniem luźno nadziewaj indyka 8 filiżankami farszu.
Umieść pozostały farsz w natłuszczonym 2-qt. naczynie do pieczenia; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia. Otwory na szpikulce z indyka; zawiąż podudzia razem sznurkiem kuchennym.
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Wlej 1 szklankę bulionu z podrobów Na Indyka. Rozpuść pozostałe masło;posmaruj indyka.
Piec bez przykrycia w 325° przez 3-1 / 2 do 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180° dla indyka i 165° Dla farszu, od czasu do czasu fastrygując. (Przykryj luźno folią, jeśli Indyk szybko się zrumieni.)
Piec dodatkowe nadzienie pod przykryciem przez 30-40 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia. Przykryj indyka i odstaw na 20 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbienia indyka.
Wlej kapanie patelni do miarki o pojemności 2 filiżanek; odtłuszczony tłuszcz.
Dodaj wodę lub pozostały bulion podrobowy, aby odmierzyć 2 filiżanki. W rondelku połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka. Stopniowo mieszaj mieszaninę bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.