Indyk z farszem kiełbasianym może być właśnie hor d ' oeuvre, którego szukasz. Ten przepis zawiera 24 porcje z 428 kalorii, 46g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 27% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cebuli, marchwi, przyprawionych kostek farszu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 65%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Indyk z farszem kiełbasianym, Indyk z farszem kiełbasianym, oraz Farsz z kiełbasą z indyka i chlebem kukurydzianym.
Instrukcje
1
Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem gotuj kiełbasę, kapustę, marchew, seler i cebulę na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe, a warzywa będą delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Na 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Tuż przed pieczeniem luźno nadziewamy indyka 4 szklankami farszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Miejsce w 13. x 9 po. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do pieczenia. Otwory na szaszłyk indyka; wiązać pałeczki perkusyjne razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Pałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Połóż bok piersi na stojaku na patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Piec, odsłonięty, w temperaturze 325° przez 3 do 3-1/2 godzin lub aż termometr mięsa włożony w udo odczyta 180° dla indyka i 165° Dla farszu, fastrygując od czasu do czasu kapaniem patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Przykryć i piec dodatkowy farsz przez 25-30 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub aż lekko rumiane. Przykryj indyka i odstaw na 20 minut przed usunięciem farszu i rzeźbieniem indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane