Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym

Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym
Przepis Indian Spiced tri-Tip Tacos z kminkiem Ryż Basmati i pikantny sos pomidorowy może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.87 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, imbir, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś po indyjsku z ryżem Basmati, Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati, oraz Chrupiące kulki ryżowe Basmati z sosem pomidorowo-ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj czosnek, garam masala, sól i pieprz z wystarczającą ilością oleju, aby uzyskać pastę. Przetrzyj pastę na całej wołowinie i marynuj przez 1 godzinę. Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla i rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Podsmaż mięso na grillu, podsmaż wszystkie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przenieść mięso na patelnię i zakończyć w piekarniku, aż termometr odczyta temperaturę wewnętrzną 145 Stopni F dla medium. Pozostawić wołowinę do odpoczynku przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Do sosu pomidorowego: tymczasem w dużym garnku podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać czosnek i imbir i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6
Dodaj garam masala, gotowanie kolejne 30 sekund, następnie dodać przecier pomidorowy, brązowy cukier, ocet, i Worcestershire. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Garam MasalaGaram Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodać wodę i dusić 20 minut, lub aż smaki pogłębić i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
W przypadku ryżu: ryż umyć w 4 zmianach wody, aż woda będzie stosunkowo czysta. Ryż moczyć przez 30 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
W dużym garnku dodać 2 łyżki oleju i ogrzać na średnim ogniu, aż olej połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Dodać kminek i tosty przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
11
Dodaj cebulę, smażenie na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Odcedzić ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
13
Dodajemy do garnka i tosty, mieszając co jakiś czas, aż ziarna będą oddzielone i lśniące olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
Dodaj wodę, doprawić solą i pieprzem, i doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż gotowane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
15
Ciepłe tortille na otwartym ogniu lub na patelni. Wołowinę pokroić w cienkie plasterki. Skonstruować tacos z trochę ryżu, trochę mięsa, trochę sosu, gałązka świeżej kolendry, i 2 plastry jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

2(zima)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż basmatiryż basmati1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)3(zima)olej rzepakowy, plus więcej w razie potrzebyolej rzepakowy, plus więcej w razie potrzeby2(może być lub przeglądać)nasiona kminkunasiona kminku1Bunchświeże gałązki kolendryświeże gałązki kolendry1pakiettortille kukurydzianetortille kukurydziane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)garam masalagaram masala3(zima)puder garam masalapuder garam masala3(zima)mielony świeży czosnekmielony świeży czosnek3(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2papryka jalapeno, sadzona i cienko pokrojonapapryka jalapeno, sadzona i cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakuSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku1małecebula, mielonacebula, mielona11 funt cukinii,świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz907Orzechy dowolne (posiekane)2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego907Orzechy dowolne (posiekane)wołowina tri-tipwołowina tri-tip2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn