Imbir-Soja marynowane steki z tuńczyka z sezamowo-arbuzowym smakiem
Imbir-Soja marynowane steki z tuńczyka z sezamem-arbuz Relish może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 6,71 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pomarańczowy arbuz, zielona cebula, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Steki Z Tuńczyka Marynowane Imbirem, Grillowane steki z tuńczyka z ogórkowo-marynowanym imbirem, oraz Marynowane Steki Z Tuńczyka.
Instrukcje
1
Aby przygotować tuńczyka, połącz pierwsze 8 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj rybę do worka; uszczelnij. Marynować w lodówce przez 30 minut, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Aby przygotować smak, połącz arbuzy i następne 8 składników (przez olej sezamowy). Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć rybę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Umieść rybę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; gotuj 3 minuty z każdej strony lub do średnio rzadkiego lub pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
7
Podawać z smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
8
W razie potrzeby posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.