Idealne bułeczki obiadowe
Idealne bułki obiadowe wymagają około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 4 g białka i 4 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 10 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżeczką wynoszący 13%. Wypróbuj doskonałe bułki obiadowe, bułki obiadowe Perfect Crescent i bułki Perfect obiadowe, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, tłuszcz piekarski, śmietankę, sól i 5 szklanek mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 24 części. Z każdego uformuj rulon.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem kuchennym. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki.