Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem

Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem
Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 160 kalorii, 22g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz marchew, pomidory koktajlowe, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem, Halibut z sałatką cytrynowo-Koprową, oraz Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z folią, pozostawiając zwis tak długo, jak blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Folia szczotkowa z 1 łyżką oleju. Rozetrzeć pokrojony Koper w środku folii jako łóżko dla ryb. Wierzch kopru włoskiego z plasterkami cytryny, następnie ryby, rozchodząc się nieco od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
CytrynaCytryna
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Rybę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
4
Marchew posypać rybą, pomidory ułożyć wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
MarchewMarchew
RybyRyby
5
Skropić 3 łyżki oleju na rybie i pomidorach. Wierzch z 16 gałązkami tymianku. Przykryć rybę zwisem foliowym i uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PomidorPomidor
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie zmiksować pozostałe 3/4 szklanki oliwy z oliwek i czosnku w blenderze na gładką masę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Otwórz opakowanie foliowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Skropić cały sos na ryby i warzywa. Zamykać folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Niech ryby ostygną w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
11
Wyrzucić gałązki tymianku. Za pomocą dużej szpatułki przenieść 1 filet rybny z podstawą kopru włoskiego na każdą z 8 płyt. Pomidory, marchew i sos podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Filety RybneFilety Rybne
PomidorPomidor
MarchewMarchew
Koper WłoskiKoper Włoski
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
12
Udekoruj rybę klinami cytrynowymi i liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Koper WłoskiKoper Włoski
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia90
Magazyn