Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem
Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 160 kalorii, 22g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz marchew, pomidory koktajlowe, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Halibut z marchewką, koprem włoskim, cytryną i czosnkiem, Halibut z sałatką cytrynowo-Koprową, oraz Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z folią, pozostawiając zwis tak długo, jak blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
2
Folia szczotkowa z 1 łyżką oleju. Rozetrzeć pokrojony Koper w środku folii jako łóżko dla ryb. Wierzch kopru włoskiego z plasterkami cytryny, następnie ryby, rozchodząc się nieco od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Cytryna
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Rybę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ryby
4
Marchew posypać rybą, pomidory ułożyć wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Marchew
Ryby
5
Skropić 3 łyżki oleju na rybie i pomidorach. Wierzch z 16 gałązkami tymianku. Przykryć rybę zwisem foliowym i uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pomidor
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Piec ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
W międzyczasie zmiksować pozostałe 3/4 szklanki oliwy z oliwek i czosnku w blenderze na gładką masę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Otwórz opakowanie foliowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Skropić cały sos na ryby i warzywa. Zamykać folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
SOS
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Niech ryby ostygną w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
11
Wyrzucić gałązki tymianku. Za pomocą dużej szpatułki przenieść 1 filet rybny z podstawą kopru włoskiego na każdą z 8 płyt. Pomidory, marchew i sos podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Filety Rybne
Pomidor
Marchew
Koper Włoski
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
12
Udekoruj rybę klinami cytrynowymi i liśćmi kopru włoskiego.
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.