Halibut pacyficzny w bulionie z zielonej herbaty to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 44 minuty. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz dziecko bok choy, groszek śnieżny, gruba sól i mielony pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut pacyficzny w bulionie z zielonej herbaty, Pacific Pesto Grillowany Halibut, oraz Halibut Pacyficzny Z Tymiankiem I Sezamem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Doprawić halibuta solą i pieprzem.
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Do patelni dodać imbir, bok choy, edamame, shiitakes i groszek śnieżny; zmniejszyć ogień do średniego i gotować, stale mieszając, przez 3 minuty lub aż shiitakes zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok Choy
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj zieloną herbatę, sos sojowy i miód. Gotować, aż edamame są miękkie, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Herbata
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mrożone Edamame (ze Strąków)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
10
Dodaj szalotki do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Umieść trochę bulionu i warzyw w każdej z czterech płytkich misek. Top z filetem rybnym i udekorować liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.