Gulasz z kasztanów, soczewicy i warzyw
Kasztan, soczewica i gulasz warzywny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 375 kalorii, 16G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz brązową soczewicę, wodę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Cornish hen and Chestnut gulasz, Gulasz Wołowy Z Kasztanem, oraz Gulasz Z Włoskiej Soczewicy I Kasztana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę do dużego, głębokiego garnka ustawionego na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek; gotować do przezroczystego, o 5 protokół.
Dodaj seler, marchew, bulion warzywny i wodę; gotować przez 10 do 15 minut. Zmniejszyć ogień do średniej, wlać pomidory i gotować 10 do 15 minut więcej. Zmniejszyć ogień do niskiej, i wymieszać w soczewicy i kasztany; gotować przez 1 godzinę, aż kasztany zmiękną.
Wlać więcej wody, aby rozrzedzić gulasz, w razie potrzeby. Doprawić do smaku solą i pieprzem.