Grillowany Łosoś Z Sosem Jagodowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany łosoś z szybkim sosem jagodowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1371 kalorii, 160g białka, oraz 65 g tłuszczu. Na 19,58 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek plus dodatkowo, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sosem jagodowym, Grillowany Łosoś Z Dzikiej Miedzi Z Sosem Chili Z Jagodami, oraz Grillowany jagodowy łosoś BBQ.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać czosnek, 1/4 łyżeczki grubej soli, 1/4 łyżeczki tymianku i 1/8 łyżeczki ziela angielskiego. Mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać Borówki, 1/4 szklanki wody i ocet. Wymieszać, aby zmiksować. Rozgnieść jagody zacierem ziemniaczanym lub tylnym widelcem i gotować, aż sos zgęstnieje, często mieszając, 3 do 4 minut. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Zdjąć z ognia. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przewiń przed użyciem.
Stojak do grilla szczotkowego z olejem. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Posmaruj łososia z obu stron olejem; posyp grubą solą, tymiankiem, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Grill łososia aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 4 do 5 minut na stronie.
Przenieś na talerze. 2 łyżki pokrojonej mięty wymieszać z ciepłym sosem jagodowym. Łyżka sosu na łososia i posypać pozostałą 1 łyżką mięty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.