Grillowany Tuńczyk z sosem Romesco wędzono-migdałowym

Grillowany Tuńczyk z sosem Romesco wędzono-migdałowym
Grillowany Tuńczyk z wędzono-migdałowym sosem Romesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.25 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 721 kalorii, 48g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka pieczonej papryki ze słoika, migdały, koszerna sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z sosem Romesco wędzono-migdałowym, SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpal grilla. W maszynce grubo posiekaj migdały, kostki chleba i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
MigdałyMigdały
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Dodaj pomidory, pieczoną czerwoną paprykę, ocet sherry i pimentn i puree, aż będzie gładka. Przy włączonej maszynie stopniowo dodawaj olej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ocet SherryOcet Sherry
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanym ogniu, obracając raz, przez 6 minut dla średnio rzadkich lub 8 minut dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przenieść tuńczyka na talerze. Łyżka trochę sosu romesco nad rybą i przekazać resztę przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn