Grillowany Tuńczyk z masłem anchois cytrynowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego tuńczyka z masłem anchois cytrynowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 379 kalorii, 40g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, pastę anchois, olej do gotowania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana polędwica z anchois-masłem cytrynowym i brokułami Rabe, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, oraz Kanapki z grillowanym masłem warzywno-anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. W małej misce połącz masło, pastę anchois, sok z cytryny, natkę pietruszki i szczyptę soli i pieprzu.
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować tuńczyka przez 4 protokół. Turn i gotować, aż zrobić do smaku, 3 do 4 minut dłużej dla średnio rzadkie. Gorącą rybę udekorować masłem smakowym.
Alternatywy dla ryb: masło anchois z cytryny byłoby również bardzo dobre z grillowanym halibutem, miecznikiem lub stekami z łososia.
Odmiana: Grillowany Tuńczyk z suszonym na słońcu-pomidorowym masłem bazyliowym
Wymieszać 1 łyżkę posiekanej świeżej bazylii, 3 pokrojone w oliwę lub odtworzone suszone na słońcu pomidory i szczyptę soli i pieprzu na 4 łyżki masła o temperaturze pokojowej. Użyj tej mieszanki zamiast masła anchois cytrynowej.
Rekomendacja wina: sztuką jest znaleźć wino z wystarczająco dużo ciała, aby przejść z tuńczykiem, ale dużo kwasowości, aby stanąć do aromatycznego masła anchois z cytryny. Spróbuj sauvignon blanc z Nowej Zelandii lub z Kalifornii.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah