Grillowany pstrąg z sosem Tomatillo i sałatką ogórkową

Grillowany pstrąg z sosem Tomatillo i sałatką ogórkową
Grillowany pstrąg z sosem Tomatillo i sałatką ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 37g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz olej roślinny, śmietana, chipotle chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sałatka ogórkowo-awokado z wędzonym pstrągiem, Grillowany stek w paski z kremowym sosem jogurtowym i sałatką pomidorowo-ogórkową, oraz Grillowany kurczak z sosem Tomatillo-awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W durszlaku wrzucić ogórek z łyżeczką soli i odstawić, aż zwiędnie, o 25 protokół. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Tymczasem moczyć guajillo i chipotle chiles we wrzącej wodzie, aż zmiękną, 20 protokół. Wyrzucić łodygi i nasiona i grubo posiekać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Rozpal grilla. Grill Tomatillo na dużym ogniu, aż zostaną zwęglone na całym, o 5 protokół. Wyrzucić zwęglone skórki i grubo posiekać pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Na małej patelni podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać dwie trzecie mielonego czosnku i cebuli i gotować je na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Przenieść do blendera i dodać posiekane chiles i Tomatillo i kolendry i mięty. SOS przecedzić i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TomatillosTomatillos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W średniej misce wrzucić zwiędłe ogórki z kwaśną śmietaną, jalapeo, pietruszką i pozostałym mielonym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Filety z pstrąga posmarować olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem. Olej na ruszcie i grillować ryby na dużym ogniu, strona skóry w dół, aż skóra będzie chrupiąca, o 3 protokół. Włączyć ryby i grill, aż jest tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Filety Z PstrągaFilety Z Pstrąga
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Przenieś rybę na talerze i służyć z sosem chile-tomatillo i sałatką ogórkową obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn