Grillowany okoń morski z sosem Chili-limonkowym

Grillowany okoń morski z sosem Chili-limonkowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany okoń morski z sosem Chili i limonki może być znakomitą recepturą do wypróbowania. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 133 kalorie, 21g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli masz filety okonia morskiego, liście kolendry, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 30 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowana Letnia sałatka z kukurydzą, papryką i sosem Chili-limonkowym, Grillowany okoń morski z tajskim sosem Chili, oraz Bas w paski i konserwowany sos cytrynowy z grillowaną marchewką.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Czosnek, Skórka z limonki, ocet ryżowy, sos rybny, sok z limonki, sos pieprzowy chile i olej sezamowy ubić w szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Obie strony filetów z labraksa posmarować olejem roślinnym i lekko posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MorszczukaFilety Z Morszczuka
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Gotować na rozgrzanym grillu, aż ryba będzie nieprzezroczysta, pokazuje dobre ślady grillowania i wraca po naciśnięciu lekko, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Przelać filety na półmisek.
6
Ubijać SOS ponownie; smak i i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Mżawka dressing na ciepłe ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Filety posypać liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn