Grillowany Lucjan z sosem pomarańczowo-migdałowym

Grillowany Lucjan z sosem pomarańczowo-migdałowym
Grillowany Lucjan z sosem pomarańczowo-migdałowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, sól morską, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Lucjan czerwony z sosem pomarańczowym, Zapiekany Lucjan z sosem pomidorowo-pomarańczowym, oraz Grillowany Lucjan z sosem kaparowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filety rybne natrzeć olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
3
Ułóż gałązki tymianku na gorącym węglu drzewnym lub gorących kamieniach lawy na grillu. Wieszak na żywność z warzywnym sprayem do gotowania; umieść na grillu na dużym ogniu (400 do 500).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
świeży Tymianekświeży Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Umieść rybę na stojaku i grilluj od 5 do 6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba zacznie się smażyć widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; dodać migdały, i saute 5 minut lub aż masło będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia. Wymieszać skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
7
Polać rybę sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
8
Dekorować, w razie potrzeby.
9
* Tymianek pomarańczowy można zastąpić gałązkami tymianku
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
PomarańczowyPomarańczowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W32 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn